ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення в Криму

01.04.2015, 10:38

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR 1 квітня з 00:00 припинив мовлення в Криму, оскільки Роскомнагляд відмовився зареєструвати його згідно з російським законодавством, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В останню годину мовлення в прямому ефірі телеканалу до телеглядачів звернулися його керівники, повідомляє інтернет-видання "15 хвилин", що також входить в медіахолдинг ATR.

Зокрема, власник ATR Ленур Іслямов розповів про те, чому відмовився продавати телеканал, незважаючи на наполегливі пропозиції, що йому надходили. "Можна було узгодити формат. Але як продати журналістів? Що, чеки на них навісити і продати? Це неможливо. Мало того, я хочу, щоб в кримськотатарському середовищі, соціумі, мені ніхто не плював в спину", - сказав він.

"Нехай рахуються з нами, розуміють, що ми теж тут є, у нас є свої принципи і традиції. Ми теж маємо право на цю землю, як люди, які стверджують, що вони тепер тут господарі. Ми - господарі на цій землі... Ми повинні відстоювати все-таки свої принципи і національні інтереси на цій землі. Я стояв на цьому, і буду стояти", - додав Іслямов.

Гендиректор телеканалу Ельзара Іслямова повідомила, що ATR і всі інші ЗМІ, що входять до однойменний медіахолдинг, будуть продовжувати спроби отримати документи, які дозволять їм відновити мовлення.

"Ми, звичайно, подивимося, які можуть бути ще форми... Є усічені форми мовлення. Зараз ми опрацьовуємо ці можливості. Переорієнтуємо в продакшн. У нас величезний пласт ще роботи. У нас дуже багато тем, які ми хотіли розробити, відзняти - багато документальних та історичних фільмів", - розповіла вона.

"Ми перериваємо наше мовлення, сподіваємося, що тимчасово", - зазначила Іслямова.

Потім до телеглядачів звернулася ведуча і заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова. "Напевно, ті, хто вирішив закрити телеканал ATR - вони вирішили вдарити не по телеканалу, а по всьому народові... Навряд чи ця затія матиме успіх. Ми й не таке переживали", - сказала вона.

Буджурова зазначила, що кримським татарам, які пережили депортацію та роки життя в резервації, було важче, ніж зараз.

"Наш народ пережив Сталіна. Невже не переживе нинішні проблеми? Чи переживе. І виживе. І буде далі будувати свій дім на своїй землі", - сказала вона, висловивши впевненість у тому, що душу у народу не відніме ніхто.

"Так, ми сьогодні припиняємо своє мовлення, але ми знаємо, що повернемося. Ми завжди повертаємося. І скажемо знову "В ефірі - телеканал ATR", - зазначила Буджурова.

Як повідомлялося, єдиний у світі кримськотатарський телевізійний канал "ATR", дитячий телеканал "Лялі", радіостанція "Мейдан", друковані видання "Авдет", "Кирим" та інші, інформаційне агентство "QHA", з 1 квітня повинні були припинити роботу в Криму, оскільки Роскомнагляд відмовився їх зареєструвати з надуманих причин.

Меджліс кримськотатарського народу виступив із заявою, в якій зазначив, що закриття працюють на півострові незалежних кримськотатарських ЗМІ є порушенням прав корінного народу Криму, і закликав співвітчизників і кримчан усіх національностей "спільно захищати невід'ємні права людини і права народів".

Liked the article?
Help us be even more cool!