ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ютуб видалив відео Дмитра Золотухіна щодо співпраці поліції Австрії з російськими пропагандистами

12.08.2022, 16:17
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Ютуб видалив відео під назвою “Семинар резидентуры СВР РФ для полиции Австрии об “украинских националистах”.

Як пише Zmina, про це повідомив його автор – медіаексперт, ексзаступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін на своїй сторінці у фейсбуку. Причиною санкцій з боку платформи стало “порушення авторських прав за скаргою Координаційної ради організацій російських співвітчизників в Австрії”.

Фото з Фейсбуку Дмитра Золотухіна

Організація ініціювала наприкінці червня захід для поліції у Відні. На ньому поширювали російські пропагандистські наративи про Україну і війну Росії проти України. Зокрема, проросійські спікери розповідали представникам австрійських правоохоронців, що “держави Україна не існувало”, та виправдовували напад РФ на Україну.

Розслідування Золотухіна про цей семінар оприлюднив “Детектор медіа”. Доказом пропагандистського характеру семінару стали відеоматеріали, що з’явилися в мережі після заходу. Їх опублікувала у фейсбуку Координаційна рада організацій російських співвітчизників в Австрії, але невдовзі видалила.

Золотухін устиг зберегти цей доказ та оприлюднити його на своєму ютуб-каналі, зараз відео недоступне.

“У Відні не вщухає скандал через цей захід, і росіянам добряче насипали на хвіст солі їхні ж партнери з департаменту поліції. Бо можуть полетіти голови. І депутати парламенту вже направили відповідний запит”, – написав він.

Фото з фейсбуку Дмитра Золотухіна

Золотухін звернувся до Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки й до Міністерства культури та інформаційної політики України по допомогу у відновленні видалених матеріалів через високу суспільну важливість цього контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!