ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юсуф Інан повідомив з турецької в’язниці, що з ним усе добре – син

12.09.2018, 16:50
Фото – atr.ua

Турецький журналіст Юсуф Інан, якого вивезли з України у середині липня 2018 року та наразі тримають у в’язниці Ізміра у Туреччині, підтримує зв’язок з рідними через листування. Про це "Детектору медіа" розказав його син Бюньямін Інан.

"Мій дядько з Ізміра відвідує батька щосереди. Він надсилає листи, у яких повідомляє, що добре почувається. Він завжди дає нам позитивні повідомлення у своїх листах. Його дружина та двоє дітей живуть в Україні і він переймається через те, що мусив їх залишити", – розказав він.

Син Інана, як і раніше, називає вивезення батька до Туреччини незаконним.

"Він точно незаконно вивезений з України. Влада Туреччини навіть не отримала його паспорт. Вони викрали його приватним літаком. Вони не можуть надати ніяких доказів його вини, але тим не менше він знаходиться у в'язниці", – розказав син журналіста.

Як повідомляв ІМІ, у липні  з України вивезли турецького журналіста Юсуфа Інана, якого у Туреччині звинувачують у членстві в терористочній організації Фетуллаха Гюлена. За повідомленнями ЗМІ, Інан після спроби військового перевороту 2016 року покинув Туреччину. Віддалено з України він керував інтернет-виданням, яке спеціалізується на ізмірських темах. Видання різко критикувало уряд партії “Справедливість і розвиток”.

19 липня речник ГПУ Андрій Лисенко підтвердив факт видачі за запитом турецької сторони журналіста Юсуфа Інана.

Liked the article?
Help us be even more cool!