ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЮНЕСКО і Міжнародна асоціація прокурорів запускають курс із розслідування злочинів проти журналістів

02.02.2023, 10:00
Фото – iap-global-training-academy.thinkific.com
Фото – iap-global-training-academy.thinkific.com

ЮНЕСКО і Міжнародна асоціація прокурорів запускають навчальний онлайн-курс для прокурорів і правників “Розслідування та судове переслідування злочинів проти журналістів, сприяння свободі вираження поглядів”, який триватиме з 27 лютого до 9 березня. Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Навчання базуватиметься, зокрема, на спільному документі ЮНЕСКО і Міжнародної асоціації прокурорів “Рекомендації для прокурорів у справах про злочини проти журналістів”, що визначає чинники, які слід аналізувати в процесі ухвалення рішень у справах проти журналістів. 

Також розглядатимуться заходи, які в перспективі здатні забезпечити захист суспільних інтересів і правопорядок та зміцнити довіру до органів правосуддя.

Структура курсу передбачає проходження п’яти модулів з такої тематики: свобода вираження поглядів; роль прокурора в ефективному переслідуванні злочинів проти журналістів; кримінальний наклеп; публіцистичний метод і джерела; доказові питання, елементи і практика міжнародного співробітництва.

Викладачі курсу – колишні прокурори й міжнародні експерти з питань свободи вираження поглядів, а також запрошені спікери високого рівня, такі як колишній суддя Міжнародного кримінального суду, представник Управління Верховного комісара з прав людини та журналіст-розслідувач.

Курс безкоштовний і буде доступний англійською мовою.

Організатори не визначають обмежень щодо кількості учасників і передумов для участі.

Після закінчення курсу буде виданий сертифікат про завершення навчання для учасників, які пройшли всі модулі й контрольні тести.

Реєстрація за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!