ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Youtube запускає функцію для батьківського контролю над підлітками

25.02.2021, 11:15
Фото – blog.youtube
Фото – blog.youtube

Відеохостинг Youtube запускає функцію “контрольований досвід”. Вона покликана допомагати батькам керувати контентом, який можуть переглядати їхні діти. Про це йдеться в блозі компанії, повідомляють “Букви”.

Наголошується, що нову функцію створено для батьківського контролю над діями дітей-підлітків, які вже надто дорослі для Youtube Kids, але ще не можуть отримати повного доступу до контенту відеохостингу.

Розробники додають, що функція з’явиться в ранньому бета-доступі найближчим часом. За її допомогою батьки зможуть на власний розсуд фільтрувати доступний для дитини відеоконтент.

Зокрема, батьки зможуть обрати повний доступ до однієї з трьох категорій:

  • “Дослідження” – для дітей 9–13 років. Обравши цей рівень, діти зможуть переглядати “відеоблоги, навчальні посібники, ігрові відео, музичні кліпи, новини, освітній контент тощо”.
  • “Побачити більше” – для дітей від 13 років. На цьому рівні дитина отримає доступ до “ширшого спектра відео, а також зможе переглядати прямі трансляції для вищезазначених категорій”.
  • “Більша частина YouTube” – для підлітків старшого віку. На цьому рівні дитина отримає доступ до всього контенту, крім відео з віковими обмеженнями (21+). У компанії додали, що категорія міститиме відео на “делікатні теми, які можуть підходити тільки для підлітків старшого віку”.

Компанія попередила, що спочатку функція може працювати зі збоями, але фахівці наполегливо її вдосконалюватимуть. Водночас батьки все одно залишають дитині право вибору контенту, але будуть упевнені, що вона не зможе переглянути відео на надто вразливі теми.

Liked the article?
Help us be even more cool!