ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube заблокував канал португальської ультраправої групи після запиту New York Times

14.08.2024, 12:07

Відеохостинг YouTube заблокував канал групи португальських радикальних націоналістів Grupo 1143 за порушення правил про мову ненависті після того, як журналісти New York Times надіслали компанії кілька запитів щодо діяльності каналу, повідомляє Reuters із посиланням на YouTube.

Американські журналісти готували матеріал про те, як мова ненависті в мережі заохочує до реального насильства на кшталт нещодавніх заворушень у Британії, й узяли Португалію як один із прикладів.

“Наші правила суворо забороняють контент, що схвалює агресивну расистську пропаганду, зокрема символи ненависті, тож ми припинили діяльність каналу, на який нам вказали New York Times”, – повідомив Reuters речник YouTube і уточнив, що йдеться про канал Grupo 1143.

Grupo 1143 (число є роком, коли Португалія постала як суверенна нація) очолює 47-річний активіст-неонацист Маріо Мачадо, який у минулому був увʼязнений за фізичну агресію, расову дискримінацію й інші злочини.

“Ліві в усьому світі обʼєдналися, щоб придушити найбільшу націоналістичну організацію Португалії за останні 50 років”, – написав Мачадо в соцмережі Х, звинувачуючи YouTube у “цензурі” за рішення заблокувати канал.

Акаунти Grupo 1143 в Х і Telegram досі активні.

Раніше цього року група організувала бунти проти імміграції й Ісламу, зокрема в місті Порто у квітні, за місяць після якого сталося два випадки жорстокого побиття мігрантів у їхніх власних помешканнях.

Правоохоронці заявляють, що розслідують причетність угруповання до цих нападів, яку сама група заперечує.

У YouTube зазначають, що їхні правила забороняють контент із закликами до насильства чи ненависті до осіб або груп на основі характеристик на кшталт міграційного статусу, національності чи релігії.

За перший квартал 2024 року компанія видалила понад 157 тисяч відео у всьому світі за порушення правил про мову ненависті.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!