ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube виграв у суді ЄС справу щодо авторського права

22.06.2021, 17:01
Фото – hromadske.ua
Фото – hromadske.ua

Суд ЄС постановив, що YouTube не є безпосередньо відповідальним за користувачів, які завантажують контент, що порушує авторські права.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"У нинішніх умовах оператори онлайн-платформ у принципі не є поширювачами захищеного авторськими правами контенту, який нелегально розміщується там користувачами", – йдеться в рішенні суду.

Суд ЄС заявив, що платформи також можуть відповідати, якщо вони не використовують відповідних технологічних інструментів для боротьби з порушеннями авторських прав з боку своїх користувачів або якщо вони надають інструменти на своїх платформах для незаконного обміну контентом.

У відповідь на постанову суду представник YouTube заявив, що YouTube є лідером у сфері авторського права і підтримує правовласників, яким виплачують справедливу частку.

"Ось чому ми інвестували в сучасні інструменти авторського права, які створили абсолютно новий потік доходів для галузі. Тільки за останні 12 місяців ми заплатили музичній індустрії 4 мільярди доларів, понад 30% з яких надходять від монетизованого контенту, створюваного користувачами", – заявив представник.

YouTube опинився на лаві підсудних після того, як музичний продюсер Френк Петерсон подав до суду на компанію і Google у Німеччині за завантаження на YouTube користувачами 2008 року декількох фонограм, права на які належать йому.

У другому випадку видавнича група Elsevier подала до суду на службу файлового хостингу Cyando в Німеччині після того, як її користувачі завантажили на її платформу кілька робіт Elsevier у 2013 році без її дозволу.

Згодом німецький суд звернувся по пораду до суду ЄС, який ухвалив рішення в обох справах у вівторок.

Liked the article?
Help us be even more cool!