ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалив мільйон відео про COVID-19

26.08.2021, 12:28
Фото – hromadske.ua
Фото – hromadske.ua

З лютого 2020 року YouTube видалив 1 мільйон відео, що містять “небезпечну дезінформацію” про COVID-19. Про це повідомив директор з продуктів YouTube Ніл Махон, пише НВ.

Махон поділився цією статистикою у своєму блозі, де згадав також, як компанія бореться з дезінформацією.

“Дезінформація перемістилася з маргінального напряму в основний. Більше не обмежуючись ізольованими світами тих, хто заперечує Голокост, тепер вона проникає в усі аспекти суспільства”, – написав Махон.

Водночас він зазначив, що “поганий контент” становить лише невеликий відсоток контенту YouTube загалом.

“Поганий контент становить лише крихітний відсоток мільярдів відео на YouTube (близько 0,16−0,18% загальної кількості переглядів виявляється контентом, що порушує наші правила)”, – написав Махон.

Він додав, що YouTube видаляє майже 10 мільйонів відео кожен квартал, “більшість із яких не набирає навіть 10 переглядів”.

Махон також сказав, що усунення дезінформації – лише один з аспектів підходу компанії. YouTube також працює над “збором інформації з надійних джерел і скороченням поширення відео зі шкідливою дезінформацією”.

Як повідомляв ІМІ, у серпні YouTube заблокував на сім днів акаунт американського сенатора-республіканця Ренда Пола через відео, в якому йшлося про те, що носіння масок нібито не ефективне в боротьбі проти коронавірусу (COVID-19).

Liked the article?
Help us be even more cool!