ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалив канал псевдоексперта, зіркою якого зробили українські медіа

Фото – Бабель
Фото – Бабель

Відеохостинг YouTube видалив канал азербайджанського псевдоексперта і конспіролога Фікрета Шабанова, зіркою якого зробили українські медіа, запрошуючи коментувати різні теми.

Про це Шабанов написав у своєму Telegram, повідомляє “Бабель”.

На перевірку під час переходу на канал Fikrat Shabanov (@fikratshabanov) вказано, що сторінка недоступна.

Шабанов заявив, що це результат роботи Служби безпеки України та Офісу президента, але ніяких доказів не надав. Він також опублікував ймовірне листування з YouTube. З тексту випливає, що канал заблокували за поширення спаму та шахрайство.

Шабанов уже оскаржив видалення каналу. У YouTube йому відповіли, що розглянуть його запит.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року "Бабель” опублікував текст про “експерта” широкого профілю Фікрета Шабанова, що українські журналісти зробили його зіркою YouTube. Він з’явився в українських медіа як експерт рік тому. Шабанов розповідав про залаштунки американської політики, український контрнаступ, ядерну загрозу, ситуацію на Близькому Сході, коментував питання релігії, пророкував імʼя нового очільника Росії та закликав не жаліти українців і говорити їм сувору правду про війну. 

Із середини 2022 року Шабанов дав десятки інтервʼю відомим українським блогерам і журналістам. Ведуча ТСН Наталія Мосейчук двічі запрошувала його на свій YouTube-канал, стільки ж Шабанов був гостем на каналах Дмитра Гордона. Крім того, він часто виступав на “Фабриці новин” і каналі “Сейчас”. Два інтервʼю з Мосейчук набрали 2,4 мільйона переглядів, ще майже 2 мільйони разів Шабанова подивились у Гордона, інтервʼю-мільйонники з ним є й на інших каналах.

Liked the article?
Help us be even more cool!