ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалятиме відео з теоріями змови про вакцину проти COVID-19

15.10.2020, 18:00
Фото – hromadske.ua
Фото – hromadske.ua

Відеосервіс YouTube впроваджує жорсткі обмеження щодо відео, які містять заяви про щеплення проти COVID-19 і суперечать офіційним даним органів охорони здоров’я.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Variety.

Представник відеохостингу заявив, що видалятимуться будь-які відео, у яких стверджуватиметься, що вакцини проти COVID-19 вбиватимуть людей, спричинятимуть безпліддя або “матимуть чіпи, які імплантуються людям, що отримуватимуть лікування”, – остання з теорій змов поширилася в інтернеті цьогоріч.

“Вакцинація від COVID-19 може стати неминучим заходом, тому ми гарантуємо, що у нас правильна політика, яка дозволяє видаляти дезінформацію, пов’язану з вакциною проти коронавірусу”, – йдеться в заяві представника YouTube.

Платформа, що належить Google, покладатиметься на інформацію щодо вакцин від експертів ВООЗ, Центрів контролю та профілактики захворювань та місцевих органів охорони здоров’я у всьому світі.

Як зазначає Variety, хостинг уже запроваджував обмеження щодо відео, які містять непідтверджені з медичного погляду способи лікування коронавірусу та іншу дезінформацію про цю хворобу. За даними YouTube, з лютого цього року видалено понад 200 000 відеороликів, які поширюють небезпечну або оманливу інформацію про COVID-19. Теми заблокованих роликів стосуються оскарження існування коронавірусу, заперечують необхідність відвідування лікаря в разі зараження, ефективність рекомендацій соціального дистанціювання та самоізоляції, що може переконати людей не дослухатися до вказівок органів охорони здоров’я.

Попри блокування відео з дезінформацією про COVID-19 YouTube дозволятиме відео, які забезпечують ширше обговорення питань та проблем щодо безпеки вакцин.

Liked the article?
Help us be even more cool!