ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube видалятиме відео, які поширюють фейки про лікування раку

Фото – computerhoy.com
Фото – computerhoy.com

Відеохостинг YouTube посилює боротьбу з дезінформацією про лікування раку, яка поширюється на платформі. 

Про це в блозі компанії написав глобальний керівник партнерств з охорони здоров'я та громадської охорони здоров'я YouTubе доктор Гарт Грем, повідомляє Укрінформ.

“Від сьогодні ми почнемо видаляти відео з вмістом, що рекламує лікування раку, яке доведене як шкідливе чи неефективне, або вмістом, через який глядачі не хочуть звертатися до лікаря”, – зазначив він.

Він додав, що це стосується вмісту, який рекламує неперевірені методи лікування замість схваленого лікування, а також лікування, яке органи охорони здоров’я визнали шкідливим.

“Наприклад, відео, у якому стверджується, що “часник лікує рак” або “приймайте вітамін С замість променевої терапії”, буде видалено”, – додав Грем.

Водночас YouTube опублікує перелік інформативних відео, пов’язаних з раком, із низки авторитетних джерел.

Також компанія співпрацює з одним із найбільших приватних медичних та дослідницьких центрів світу Mayo Clinic над створенням нового відеоконтенту щодо обміну інформацією про різноманітні ракові захворювання.

Раніше YouTubе заявив, що боротьба з дезінформацією на платформі є основним викликом, з яким бореться сьогодні компанія, і ставка тут робиться на правдивість та аналітичну роботу щодо видалення неправдивого контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!