ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube скасовуватиме попередження каналу, якщо автор прослухає тренінг

YouTube хоче давати другий шанс авторам каналів, які порушили правила платформи. Тепер ці автори, отримавши попередження, матимуть можливість прослухати "освітній тренінг", за що YouTube скасує попередження їхньому обліковому запису.

 Про це повідомляє The Verge.

Раніше YouTube надсилав попередження каналам, які порушують правила розміщення контенту, й видаляв спірне відео. Попередження залишалося за каналом назавжди, а за повторні порушення на автора чекали блокування.

За новими правилами YouTube усе ще видалятиме відео, яке містить порушення, але даватиме авторам шанс позбавитися попередження, пропонуючи їм прослухати курс, де пояснюється правило, яке вони порушили.

YouTube також видаватиме індивідуальні попередження за порушення окремих правил, а не загальне попередження, яке охоплює всі пункти. Компанія каже, що даватиме авторам відео "більше можливостей дізнатися, чому їхній контент міг вийти за межі прийнятного", разом з тим даючи їм "змогу прослухати кілька пізнавальних курсів водночас".

Втім, платформа зазначає, що попередження знову набуде чинності, якщо користувач порушить те саме правило раніше ніж за 90 днів від прослуховування курсу. Після цього 90-денного проміжку на автора відео чекатиме нове попередження, якого вони зможуть знову позбавитися, прослухавши ще один тренінг. За словами YouTube, канали, що отримали попередження в минулому, також можуть узяти участь у курсі й скасувати його.

Власники платформи попереджають, що запровадження тренінгів не дає користувачам права порушувати правила. Механізм трьох страйків залишиться чинним, і відеохостинг блокуватиме акаунти, які неодноразово порушили правила чи "один раз опублікували грубо протиправний контент". Компанія також зазначає, що в майбутньому позбавлятиме систематичних порушників права брати участь у курсах.

"Ми й надалі працюватимемо, щоб зробити наші правила доступнішими для розуміння з боку авторів, – пише платформа. – В ідеалі ми хочемо, щоб творці контенту мали належні знання, аби уникнути страйків і забезпечити всій спільноті YouTube здоровий досвід користування платформою".

Цей крок є позитивним не лише для авторів відео, які отримають "подушку безпеки" в разі ненавмисного порушення правил, але й для YouTube, який потребує, щоб користувачі постійно створювали новий контент згідно з правилами. Він також став частиною низки нововведень, запроваджених YouTube для заохочення творців контенту, як-от спрощення вимог для монетизації відео й послаблення заборони на лайку.

Liked the article?
Help us be even more cool!