ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube почав приховувати під відео кількість дизлайків

11.11.2021, 11:12
Фото – youtube
Фото – youtube

Платформа YouTube почала приховувати кількість дизлайків під роликами. Проте можливість поставити дизлайк залишиться і надалі.

Про це компанія повідомила у своєму блозі, пише Громадське.

Компанія спершу провела тестування цієї функції: деякі люди й надалі могли поставити дизлайк, проте не бачили, скільки користувачів зробили те саме. З'ясувалося, що в таких випадках користувачі ставлять дизлайки рідше. 

У YouTube кажуть, що отримували скарги від низки маловідомих авторів про те, що їм несправедливо ставлять велику кількість дизлайків. Зрештою компанія вирішила прибрати лічильник, щоб взаємодія YouTube містила більше поваги між користувачами.

“Ми хочемо створити інклюзивне і шанобливе середовище, в якому автори матимуть змогу досягти успіху і почуватися в безпеці для самовираження”, – йдеться в повідомленні.

Також компанія відповіла тим, хто використовує кількість дизлайків: “Ви можете не погодитися з цим рішенням, але вважаємо, що це правильно для платформи”.

Автори відеороликів і надалі бачитимуть кількість дизлайків під власними відео. Натомість для глядачів з 10 листопада цю можливість поступово почали прибирати.

Про наміри YouTube ухвалити таке рішення видання The Verge писало ще у 2019 році. Тоді директор з управління проєктами YouTube Том Леунг пояснював, що розглядають кілька рішень: дати авторам можливість самим вирішувати, приховувати чи показувати кнопку “дизлайк”, додати до кнопки невелике опитування про причини такого рішення або ж повністю її прибрати.

Liked the article?
Help us be even more cool!