ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube після розслідування AP видалив канал, що поширював дезінформацію про COVID-19 та вакцини

20.05.2021, 10:17
Фото – hromadske.ua
Фото – hromadske.ua

Відеоплатформа YouTube видалила один з каналів, який поширював дезінформацію про COVID-19 і вакцини, The Truth About Vaccines.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на ABCNews.

Канал був видалений через кілька днів після того, як агентство Associated Press провело розслідування, в якому докладно описувалося, як канал працює з іншими поширювачами неправдивої інформації, щоб заробляти гроші.  

Автори каналу Тай і Шарлін Боллінджери 18 травня повідомили в Telegram, що канал був закритий цього тижня.

У каналу Боллінджерів було близько 75 тисяч підписників, але деякі з його відео мали набагато ширше охоплення, зокрема одне набрало понад 1,5 мільйона переглядів і в ньому був показаний Роберт Ф. Кеннеді – молодший, видатний голос у русі проти вакцинації.

У повідомленні, яке вітає відвідувачів каналу, йдеться, що обліковий запис “заблоковано за порушення принципів спільноти YouTube”. YouTube заявив, що заблокував акаунт, оскільки він порушив політику заборони “медичної дезінформації про COVID-19” і отримав три попередження за 90-денний період. YouTube почав забороняти дезінформацію про вакцини в жовтні.

Проте у Боллінджерів є ще один канал YouTube “Правда про рак”, на який підписано понад 166 тисяч осіб. На каналі також можна знайти відеоролики, які сіють недовіру і страх з приводу вакцин або поширюють дезінформацію про COVID-19. І щонайменше в одному з них міститься викрита брехня про президентські вибори.

“Поки це триває, не можна сказати, що YouTube зробив ефективні дії”, – сказав Імран Ахмед, генеральний директор Центру з боротьби з цифровою ненавистю, який відстежує дезінформацію в інтернеті.

“Вони зробили певні дії, але їм необхідно діяти комплексно проти тих людей, яких вони знають, що зловживають цією платформою, щоб поширювати дезінформацію, яка може призвести до того, що люди не прийматимуть ліків проти раку, не братимуть важливі вакцини, що захищають їх від хвороб. – сказав він. – Це питання життя і смерті”.

Цього року Тай і Шарлін Боллінджери були внесені до “Дезінформаційної дюжини”, яка відповідала за майже дві третини контенту проти щеплень в інтернеті. Як пише видання, цей крок підірве бізнес пари, який багато в чому залежить від безкоштовних відео, для залучення потенційних клієнтів.

Водночас, зауважує видання, турбує, що материнська компанія YouTube, Google, уже кілька місяців знала про поширення дезінформації з боку Боллінджерів і що видалення зайняло дуже багато часу.

Розслідування AP, опубліковане минулого тижня, показало, як Боллінджери працювали з іншими учасниками руху проти вакцинації, щоб заробити гроші на продажу дезінформації. Підприємство, за словами Боллінджерів, принесло мільйони доларів їм і їхнім афілійованим особам. У статті також детально розповідається, як Боллінджери використовували зв'язки зі свого бізнесу з боротьби з вакцинами, зокрема Кеннеді, для збору грошей задля Super PAC.

Liked the article?
Help us be even more cool!