ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube-блогер заради переглядів розбив літак. Йому загрожує 20 років ув'язнення

12.05.2023, 14:00
Фото – nytimes.com
Фото – nytimes.com

Американському YouTube-блогеру Тревору Джейкобу загрожує 20 років ув’язнення за навмисне розбивання власного літака заради збільшення переглядів на каналі, повідомляє The Guardian.

29-річний блогер розбив свій малий одномоторний літак у національному лісогосподарстві Лос-Падрес (Каліфорнія) 2021 року. Він визнав свою провину в перешкоджанні федеральному розслідуванню.

Джейкоб, який перед падінням літака зістрибнув з нього з парашутом, завантажив відеозапис авіатрощі на YouTube. На початку розслідування він стверджував, що в літаку скінчилося пальне й що він не знає, куди впали уламки. Втім, в експертів з авіації та федеральних органів виникли сумніви в його версії подій. Пізніше вони з’ясували, що блогер не намагався зв’язатися з авіадиспетчером, перезапустити двигун чи знайти безпечне місце для приземлення.

У своїй заяві ютубер, який називає себе досвідченим пілотом і скайдайвером, зізнався, що й не збирався завершувати одиночний рейс із аеропорту Ломпок у південній Каліфорнії до Маммот-Лейкс у горах Сьєрра-Невади.

Фото – nytimes.com

За словами представників прокуратури, 24 листопада 2021 року Джейкоб перед зльотом встановив кілька відеокамер у різних частинах літака й запасся парашутом, ще однією відеокамерою й селфі-моноподом. Десь за 35 хвилин польоту він вистрибнув з літака й почав знімати, як той падає в сухий чагарник. Діставшись землі, він пішов до місця падіння й забрав з уламків відеозаписи.

Через два дні Джейкоб повідомив про аварію Національній раді з транспортної безпеки (НРТБ), але сказав слідчим з НРТБ та Федеральної адміністрації авіації, що не знав, де розташовані уламки літака.

Втім, 10 грудня 2021 року Джейкоб і його друг помандрували до місця аварії та відбуксували поламаний літак в округ Санта-Барбара, де Джейкоб заховав його в ангарі. Протягом кількох днів чоловік поступово знищував літак, викидаючи його частини в сміттєві баки в аеропорту й деінде. В цьому, зазначають держслужбовці, він зізнався, щоб заплутати слідчих.

23 грудня 2021 року Джейкоб завантажив на YouTube відео із заголовком “Я розбив свій літак”. Наступного квітня, після того як слідчі викрили його брехню й перешкоджання, Федеральна адміністрація авіації позбавила його ліцензії пілота.

Відео аварії, опубліковане Джейкобом, набрало майже 3 мільйони переглядів.

Liked the article?
Help us be even more cool!