ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouControl запустив безоплатний інструмент з перевірки учасників закупівель в один клік

10.12.2021, 14:44
Фото – YouControl
Фото – YouControl

Аналітична система YouControl запустила безоплатний інструмент з перевірки учасників закупівель в один клік.

Новостворений модуль “Аналіз тендерів” консолідує інформацію щодо тендерів в одному місці та функціонує на безоплатній основі. Він дозволяє за п’ять секунд перевірити дані у відкритих реєстрах стосовно всіх учасників. А також “підсвічує” проблемні місця, щоб вчасно та ретельніше перевірити гравців. 

Модуль дозволяє значно оптимізувати час менеджерів із закупівель та аудиторів, які мають перевіряти, верифікувати тендерні пропозиції. Зокрема, можна перевірити в автоматичному режимі, чи має учасник торгів санкції, пов'язані з корупцією судові справи, штрафи АМКУ, пов’язаність з іншими учасниками чи замовником тендеру. Перевірка відбувається в кілька разів швидше та якісніше, дозволяючи суттєво економити бюджетні кошти та убезпечує уповноважених з перевірок від помилок.

YouControl нагадав, що з 1 січня 2022 року набирають чинності зміни до Закону України “Про Публічні закупівлі” і до “уповноважених з публічних закупівель” застосовуватиметься персональна відповідальність: від штрафів до позбавлення волі. 

У разі порушення закупівельної процедури, зокрема недостатньої, неякісної перевірки учасника закупівель, наслідки для представника замовника можуть бути серйозними. А саме штраф до 170 тис. грн, а в деяких випадках – кримінальна відповідальність, що може передбачати позбавлення волі на строк до 12 років.

“Аналіз тендерів” розташований у лівому навігаційному меню головної сторінки платформи YouControl. Для пошуку тендерів та перевірки досить вказати номер тендеру або ввести посилання на нього в рядок пошуку.

Система знайде та покаже відповідний тендер: назву, умови, організатора та учасників.

Також учасників можна вказати самому. Для цього потрібно натиснути “додати учасника”. Інформацію про кожного підрядника та відповідність вимогам можна побачити в меню, що розкривається.

Функціонал інструменту містить перелік з 11 ризикових факторів, визначених статтею 17 Закону України "Про Публічні закупівлі". Параметри перевірки та ступінь важливості окремих факторів можна скоригувати на власний розсуд:

  • корупційні правопорушення ЮО;
  • корупційні правопорушення ФО;
  • штрафи АМКУ;
  • фізична особа була засуджена;
  • посадова особа була засуджена;
  • зв'язки з іншими учасниками;
  • банкрут;
  • відсутні бенефіціари;
  • особа під санкціями;
  • використання дитячої праці;
  • особа має борги.

Також розробники модуля “Аналіз тендерів” додали можливість шерінгу результатів перевірки учасників. Отже, користувачі можуть вільно ділитися результатами перевірок з усіма охочими, незалежно від того, чи є адресат користувачем YouControl, чи ні.

Liked the article?
Help us be even more cool!