ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський регулятор вирішив оштрафувати TikTok за порушення конфіденційності дітей

Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Європейська рада із захисту даних вирішила оштрафувати китайську соцмережу TikTok на мільйони фунтів за порушення конфіденційності дітей у Європейському Союзі. Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

Штраф регулятор випише протягом місяця.

Таке рішення регулятор ухвалив після розпочатого у 2021 році комісаром із захисту даних в Ірландії розслідування. Він перевіряв відповідність TikTok загальним правилам захисту даних ЄС і те, як платформа обробляє дані дітей віком від 13 до 17 років.

У липні TikTok добровільно погодився на “стрес-тест” у своїй штаб-квартирі в Дубліні. Після цього комісар ЄС із технологій Тьєррі Бретон заявив, що компанії потрібно зробити більше, щоб повністю відповідати вимогам. “TikTok виділяє значні ресурси на відповідність вимогам. Тепер настав час прискорити роботу, щоб повністю відповідати вимогам”, – сказав він.

Відповідно до закону ЄС про цифрові послуги, TikTok, Google, Facebook та інші великі онлайн-платформи зобов’язані контролювати незаконний вміст на своїх платформах, забороняти певну рекламну практику та ділитися даними з органами влади.

Китайська компанія ByteDance, що володіє TikTok, заявила, що вжила нових заходів для дотримання вимог ЄС, зокрема спростила можливість повідомляти про незаконний вміст, дозволила вимикати персоналізовані рекомендації для відео та почала видаляти таргетовану рекламу для користувачів віком від 13 до 17 років.

На початку цього року TikTok уже штрафували на 12,7 млн фунтів (14,7 млн євро) за незаконне оброблення даних майже півтора мільйона дітей віком до 13 років, які користувалися платформою без згоди батьків.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року Європейський парламент закликав уряди країн союзу заборонити використання TikTok для державних службовців. 

Liked the article?
Help us be even more cool!