ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський альянс інформагентств призупинив членство ТАСС

27.02.2022, 19:07
Більше половини новин російської державної інформагенції ТАСС є позицією Кремля
Більше половини новин російської державної інформагенції ТАСС є позицією Кремля

Європейський альянс інформаційних агентств (EANA) призупинив членство в організації російського державного інформагентсва ТАСС.

Остаточне рішення щодо перебування ТАСС в альянсі вирішуватиме генасамблея організації, повідомляє Укрінформ із посиланням на EANA.

Як зазначається, з огляду на зміни в системі функціонування медіа в РФ, запроваджені російським Роскомнаглядом, який значно урізає свободу ЗМІ, правління EANA вважає, що ТАСС порушує програмні цілі альянсу, які передбачені статутом альянсу, і не в змозі надавати неупереджені новини, що є основною місії EANA.

“Враховуючи це, а також прохання членів про виключення TAСС з EANA, правління, як виконавчий орган Альянсу, одноголосно вирішило негайно призупинити членство TACC в EANA, доки генасамблея не вирішить, чи відповідно до статуту слід виключити ТАСС з нашого альянсу”,- йдеться в заяві альянсу інформагентств.

Раніше з ініціативою виключення ТАСС з EANA виступило напередодні польське агентство PAP. Воно переконане, що ТАСС “безпрецедентним чином і в грандіозних масштабах поширює неправдиву інформацію на тему агресії Росії в Україні”. Президент РАР Войцєх Сурмач підкреслив, що не можна дозволити, аби “дезінформація про вторгнення Росії в Україну подавалася як достовірна і правдива інформація”.

Європейський альянс інформаційних агентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україну представляє в Альянсі Укрінформ, який є членом EANA з 1995 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!