ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейська мовна спілка зупинила членство російських ЗМІ

28.05.2022, 12:02
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Виконавча Рада Європейської мовної спілки (ЄМС) ухвалила рішення про зупинення членства російських ЗМІ в європейській спільноті суспільних мовників на невизначений термін. 

Про це йдеться в офіційній заяві Секретаря керівних органів ЄМС Еріка Кемпбелла, надісланій членам-мовникам спілки, повідомляє Суспільне.

“Від імені Виконавчого комітету я хотів би повідомити вам про таке рішення, яке рада ухвалила щодо трьох російських членів ЄМС (РТР, Перший канал і Радіо дім “Останкіно”) на своєму вчорашньому засіданні. З огляду на заходи, вжиті Виконавчою радою на її останньому засіданні 7 квітня, коли вона запустила процедуру зупинення, рада одноголосно вирішила негайно зупинити дію трьох російських членів ЄМС на невизначений термін, який Виконавча рада регулярно переглядатиме”, – зазначається в заяві. 

Водночас російські мовники мають можливість подати апеляцію на це рішення відповідно до Статуту ЄМС, однак зупинення залишиться чинним до остаточного рішення щодо будь-якої апеляції.

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький привітав таке рішення ЄМС та подякував за єдину позицію в боротьбі з російською інформаційною агресією.

“Суспільне мовлення вітає єдину позицію Виконавчої ради Європейської мовної спілки про призупинення членства російських ЗМІ в європейській спільноті мовників. Бо, порушуючи журналістські стандарти, поширюючи мову ворожнечі й дезінформацію, вказані мовники ведуть інформаційну війну не лише проти України, а й проти  усього цивілізованого світу”, – наголосив голова правління Суспільного. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення ще 23 лютого звернулося до Європейської мовної спілки з проханням припинити членство російських ЗМІ, які від початку агресії росії проти України у 2014 році є рупором влади Кремля та ключовим інструментом політичної пропаганди, що фінансується з державного бюджету РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!