ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламент закликав розробити ефективну стратегію протидії російській дезінформації 

11.10.2019, 11:45
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Європарламент ухвалив 10 жовтня резолюцію, в якій Росію названо головним, але не єдиним джерелом дезінформації, спрямованої проти країн ЄС та інших європейських держав, зокрема України та Грузії.

За резолюцію проголосували 469 євродепутатів, проти були 143, утрималися 47 парламентарів, повідомляє DW.

У резолюції Європарламент звернув увагу на “надзвичайно небезпечну природу російської пропаганди” і закликав Єврокомісію розробити “ефективну стратегію оперативної і надійної протидії російській дезінформації”. 

Крім того, євродепутати вважають за необхідне створити міжнародні правові межі для надійного протистояння гібридним загрозам, включно з кібератаками і дезінформацією.

У Європарламенті стурбовані спробами вплинути на перебіг і результат виборів не тільки в країнах Євросоюзу, а й у сусідніх з ним. Балканські країни, а також учасниці програми “Східне партнерство”, зокрема Грузія і Україна, зазначається в резолюції, також стають об'єктами підриву “нормативних засад, принципів європейської демократії і суверенітету”.

Таким країнам, вважає Європарламент, ЄС повинен надати допомогу, причому конкретну. Серед запропонованих у резолюції заходів – підтримка незалежних засобів масової інформації в балканських країнах і державах “Східного партнерства”.

В ухваленій Європарламентом резолюції Росію вчергове назвали “основним джерелом” дезінформації в Європі, але додали, що “підривне втручання” в суспільно-політичне життя країн ЄС здійснюють не тільки російські державні і недержавні організації, а й інші тоталітарні держави, такі як Китай, Іран і Північна Корея.

Liked the article?
Help us be even more cool!