ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європа запускає універсальний магазин суперкомп’ютерів для ШІ-стартапів  

24.01.2024, 17:10

Європейські стартапи отримають легший доступ до спеціалізованих суперкомп’ютерів для розроблення ШІ-моделей загального призначення. Для цього в Європі створили універсальний магазин, який має сприяти розвитку нової технології.

Про це повідомила Єврокомісія, пише Reuters.

Виконавчий орган ЄС висунув цю пропозицію на тлі угоди між країнами й посадовцями ЄС, укладеної минулого місяця, де окреслено правила роботи для потужних моделей ШІ на кшталт ChatGPT від Microsoft і Bard від Google й користування ними.

За словами Єврокомісії, цей магазин – так званий AI Factories – допомагатиме ШІ-стартапам і дослідникам розробляти алгоритми, тестувати й підтверджувати валідність своїх великих моделей ШІ, а також сприятиме їхньому доступу до спеціалізованих суперкомп’ютерів.

"Сьогодні ми анонсуємо запуск AI Factories, де будуть доступні всі "сирі матеріали" для ШІ: комп’ютерні потужності, дані, алгоритми й кадри", – заявив комісар ЄС з питань індустрії Тьєррі Бретон.

Європа змагається зі США й Китаєм за місце лідера в галузі ШІ, яким послуговується велика кількість індустрій і застосунків.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян 

Liked the article?
Help us be even more cool!