ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія заявила про загрозу верховенству права і свободі ЗМІ в Польщі та Угорщині

21.07.2021, 11:25
Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

Європейська комісія в новому звіті щодо верховенства права у 27 державах-членах об’єднання розкритикувала владу Угорщини та Польщі за зниження рівня свободи засобів інформації та незалежності судової влади, вказавши також, що корупція залишається основним викликом для обох країн-членів ЄС, повідомляє Радіо Свобода.

Європейський Союз неодноразово попереджав, що демократичні стандарти перебувають під загрозою в Угорщині та Польщі. 

Також Єврокомісія виокремила Словенію, яка зараз головує в ЄС, через порушення свободи місцевих ЗМІ, повідомлення про переслідування в інтернеті та погрози словенським журналістам.

“У кількох державах-членах є причини для серйозного занепокоєння, особливо щодо незалежності судової влади”, – сказала віцепрезидентка Єврокомісії з питань цінностей і прозорості Вера Йоурова.

У звіті вказано, що Польща не відповідає стандартам у чотирьох основних сферах: системі правосуддя, антикорупційній політиці, свободі ЗМІ та дотриманні системи стримувань і противаг.

Минулого тижня Європейський суд встановив, що дисциплінарна палата Верховного суду Польщі не гарантує неупередженості й незалежності та порушує незалежність судової влади, що суперечить законодавству ЄС.

Складання звітів Єврокомісії про дотримання принципу верховенства права у державах ЄС започаткували у 2020 році. Фахівці оцінюють 27 країн-членів ЄС за однаковими критеріями.

Liked the article?
Help us be even more cool!