ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія запустила сайт із протидії фейкам про COVID-19

31.03.2020, 11:50
Фото – krymr.com
Фото – krymr.com

Європейська комісія оголосила про запуск спеціалізованого сайту з протидії дезінформації навколо COVID-19. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Єврокомісії.

Сайт міститиме приклади провокаційного контенту та викриватиме їх за допомогою надання точної та правдивої інформації щодо заходів ЄС та міжнародних зусиль у подоланні пандемії.

Як повідомила Єврокомісія, Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Mozilla та торговельні онлайн-асоціації стикаються з великою кількістю хибного та сфальшованого контенту, що пов'язаний із COVID-19, а також із зусиллями щодо обмеження пандемії.

"Платформи підтвердили, що спостерігають постійний потік фальшованої та шкідливої інформації, переважно пов’язаної з охороною здоров’я, яку вони вимушені видаляти у великих обсягах", – йдеться в повідомленні. 

У такий самий спосіб вони вживають заходів з видалення рекламних додатків, що пов’язані із захисним обладнанням на зразок масок.

Усі згадані інтернет-платформи є учасниками так званого Кодексу поведінки проти дезінформації, започаткованого Єврокомісією ще напередодні Європейських виборів у травні 2019 року. 

Під час віртуальної зустрічі з представниками онлайн-платформ віцепрезидентка Єврокомісії з питань цінностей і прозорості Вера Юрова наголосила на необхідності активнішого обміну даними між інтернет-провайдерами та організаціями з перевірки фактів, а також надання урядам країн-членів ЄС для реагування прикладів дезінформації, особливо тієї, що пов’язана із системою охорони здоров’я або з діяльністю ВООЗ проти поширення коронавірусу.

Liked the article?
Help us be even more cool!