ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄСПЛ зареєстрував скаргу ZMINA проти Росії щодо блокування сайту в Криму

03.02.2023, 15:17
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу Центру прав людини ZMINA проти Росії на блокування сайту zmina.info в Криму, яка подавалась у вересні минулого року. Про це Секретаріат ЄСПЛ повідомив організації 19 січня, повідомляє ZMINA.

За словами головної редакторки сайту zmina.info Ольги Падірякової, після 24 лютого 2022 року редакція не тільки інформувала про ситуацію з правами людини в Україні, але й з перших днів стала робити акцент на воєнних злочинах Росії в Україні. Також команда сайту щоденно відстежувала та висвітлювала порушення прав людини й ключові події в Криму. 

Крім того, у березні 2022 року редакція відкрила російськомовну сторінку сайту, де розміщувалися переклади новин, статей та інструкцій, які стосувалися повномасштабного вторгнення, воєнних злочинів та примусової мобілізації.

На думку голови Центру прав людини ZMINA Тетяни Печончик, до блокування сайту призвела багаторічна інформаційна та правозахисна діяльність організації, висвітлення ситуації з порушеннями прав людини в окупованому Криму починаючи з кінця лютого 2014 року, висвітлення тяжких наслідків широкомасштабної збройної агресії РФ проти України, воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2022 року Роскомнагляд заблокував доступ до сайту онлайн-видання ZMINA на території Російської Федерації та на території тимчасово окупованого Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!