ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄСПЛ визнав законним видворення з Литви російських журналістів

19.12.2019, 13:41
Фото – i-ua.tv
Фото – i-ua.tv

Європейський суд з прав людини відхилив позов чотирьох журналістів федерального телеканалу “Россия 24” щодо їхнього видворення у 2016 році з території Литви.

Відповідне рішення суд ухвалив 19 грудня, повідомляє Укрінформ.

“Справа “Зарубін та інші проти Литви” стосується видворення Литвою та заборони повторного в'їзду щодо чотирьох російських журналістів, які працюють на державного мовника “Россия 24” після їхніх дій на пресконференції у Вільнюсі”, – йдеться в матеріалах справи.

Зокрема, заявники оскаржували дії литовської влади, яка в березні 2016 року видворила чотирьох російських журналістів з території країни. Представники федерального російського телеканалу у своєму позові заявили про порушення урядом Литви стосовно них ст. 10 Європейської конвенції з прав людини щодо втручання у права на вільне висловлювання думок.

“Однак суд визначив, що влада вжила необхідних пропорційних заходів в інтересах національної безпеки. Зокрема, поведінка заявників на пресконференції, як визначила влада, була агресивною, провокативною та такою, що не сумісна з відповідальною журналістикою”, – постановив ЄСПЛ.

Нагадаємо, у березні 2016 році знімальна група телеканалу “Россия 24” у складі журналіста, звукорежисера, оператора та редактора, не маючи акредитації, отримала доступ до місця проведення Вільнюського російського форуму за участю представників російської опозиції. Під час роботи на форумі представники “Россия 24” поводилися агресивно, що було зафіксовано поліцією.

Liked the article?
Help us be even more cool!