ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС виділить більш ніж 1 млрд євро на проєкт захисту від кіберзагроз

06.04.2023, 10:00

Європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон оголосив про проєкт з виявлення кіберзагроз Європейському Союзу та протидії їм, на який буде витрачено понад мільярд євро.

Про це Бретон заявив в інтерв’ю виданню Les Echos, повідомляє "Європейська правда".

"Наша мета – створити "європейський кіберщит", який дозволить набагато краще виявляти кібератаки на вищому рівні. Сьогодні між початком поширення шкідливого програмного забезпечення і початком атаки може минути до 190 днів", – пояснив єврокомісар.

Він додав, що інвестиції в "кіберщит" ЄС становитимуть понад один мільярд євро, з них дві третини будуть виділені з європейського бюджету.

В іншому інтерв’ю французькому каналу LCI Бретон анонсував створення кількох оперативних центрів для посилення кібербезпеки держав-членів.

"Через війну в Україні кількість кібератак у Європі минулого року зросла на 140%. У цьому контексті об'єднання й координація наших сил на європейському рівні стає необхіднішою, ніж будь-коли, оскільки загроза зростатиме", – підкреслив єврокомісар.

"За збігом обставин ця активність зростає в країнах, які відправляють зброю до України", – додав він.

У середині квітня Європейська комісія також має представити Акт про кіберсолідарність, який передбачатиме дії у відповідь на кібератаку держав-членів Європейського Союзу.

Як відомо, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну держави ЄС дедалі частіше стають об'єктами кібератак російських хакерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!