ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС увів санкції проти 351 депутата Держдуми та 27 високопоставлених осіб та організацій

23.02.2022, 18:40
Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

Євросоюз запровадив санкції проти 351 депутата Держдуми РФ, який проголосував за звернення до президента Росії Володимира Путіна про визнання “незалежності” “Л/ДНР” та ще проти 27 високопоставлених осіб та організацій.

Про це йдеться в заяві ЄС, поширеній 23 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення щодо пакета заходів у відповідь на рішення Російської Федерації визнати непідконтрольні уряду території Донецької та Луганської областей України як незалежні утворення і на подальше рішення про відправлення туди російських військ”, – йдеться в комюніке.

Обмежувальні заходи стосуватимуться 351 депутата Держдуми РФ та 27 високопоставлених осіб та організацій. Заходи охоплюють заморожування активів та заборону на надання коштів особам та організаціям, внесеним до переліку, а також заборону на поїздки й транзит через територію ЄС.

ЄС також запровадив санкції для обмеження доступу РФ до фінансових ринків та капіталів.

Йдеться про “секторальну заборону на фінансування РФ, її керівництва та Центробанку”. “Обмежуючи можливості Росії та її керівництва отримувати доступ до капіталів та фінансових ринків ЄС, Євросоюз прагне обмежити фінансування агресивних російських політик”, – наголошується в документі.

Нагадаємо, 21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав “незалежність” терористичних угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!