ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС прокладає до Японії новий канал передання даних

26.04.2023, 11:41
Фото – gizchina.com
Фото – gizchina.com

Європейський Союз надав кошти для прокладання до Японії нового волоконно-оптичного кабелю під Північним Льодовитим океаном.

Про це сказав радник представництва ЄС у Японії Стефан Крамер, повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

Вартість проєкту, в реалізації якого беруть участь компанії з Японії, США і Фінляндії, становить близько 3 мільйонів євро.

Скриншот з відео NHK

Планується, що кабель пройде через північноамериканську частину Північного Льодовитого океану і з’єднає Норвегію з Аляскою та північним японським островом Хоккайдо, після чого, за словами Крамера, Японія стане для Європи фактично воротами в Азію.

Головною причиною рішення ЄС інвестувати в новий маршрут називається різке погіршення відносин з Росією, територією якої проходить один із трьох нинішніх каналів передання даних до Японії.

Із двох інших один перетинає Тихий океан, материкову частину США й Атлантику, а другий пролягає через Південно-Східну Азію, Індійський океан і Близький Схід.

Підводні волоконно-оптичні кабелі забезпечують зв’язок для широкого спектра заходів, включно з онлайн-зустрічами, електронною комерцією та соціальними мережами.

Новий маршрут дасть можливість прискорити передання даних більш ніж на 20%, ніж діючі канали через Тихий та Індійський океани.

За попередніми розрахунками, морські дослідження маршруту прокладання кабелю мають бути завершені до наступного року, а експлуатація нового каналу – розпочатись у 2026 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!