ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС погодив правила захисту пристроїв від кіберзагроз

01.12.2023, 13:28

Держави й посадовці ЄС погодили правила захисту ноутбуків, холодильників, мобільних застосунків і смарт-пристроїв з інтернет-з’єднанням від кіберзагроз на тлі глобальної хвилі хакерських атак і шантажу останніми роками.

Про це повідомляє Reuters.

Акт про кіберопірність, запропонований Єврокомісією у вересні 2022 року, охоплюватиме всі продукти, безпосередньо чи опосередковано під’єднані до іншого пристрою чи мережі.

Він окреслює безпекові вимоги до механізмів роботи, розроблення, виробництва й продажу пристроїв і програм.

Виробники муситимуть оцінювати безпекові ризики власних продуктів, надавати декларації відповідності й вживати заходів з розв’язання проблем протягом запланованого "життя" продукту або ж протягом щонайменше п’яти років.

Вони мають бути прозорішими щодо безпеки своїх пристроїв і програм перед споживачами й клієнтами-бізнесами, а також звітувати національним органам влади про безпекові інциденти. Імпортери й дистриб’ютори муситимуть підтверджувати, що продукти не порушують правил ЄС. 

"Під’єднані пристрої потребують базового рівня кібербезпеки, щоб продаватися в ЄС; це забезпечить бізнеси й споживачів належним захистом від кіберзагроз", – заявив Хосе Луїс Ескріва, міністр цифрової трансформації Іспанії.

За словами Єврокомісії, дотримання нових правил заощадить компаніям до 290 мільярдів євро щороку в порівнянні з витратами на відповідність вимогам, які в середньому становлять 29 мільярдів євро.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!