ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС підтримав нові санкції проти чотирьох російських пропагандистських медіа

16.05.2024, 16:10

Європейський Союз підтримав санкції проти чотирьох медіа, звинувачених у поширенні російської пропаганди. 

Про це з посиланням на віцепрезидентку Єврокомісії Віру Юрову повідомляє Bloomberg.

Після ухвалення всіма країнами-членами обмежувальні заходи стосуватимуться Voice of Europe, інформаційного агентства РИА Новости, видань “Известия” и “Российская газета”. Цим медіа буде заборонено мовити на території Євросоюзу.

Санкції також передбачатимуть заборону на російське фінансування медіа, громадських організацій і політичних партій у ЄС.

Нові обмеження мають набути чинності 25 червня 2024 року. Їх запроваджують на тлі застережень щодо активізації російської дезінформації напередодні виборів у Євросоюзі.

До 14-го пакета санкцій ЄС водночас входять санкції проти ключових російських газових підприємств і заборона на використання європейських портів під час експорту товарів, призначених третім країнам, а також низка заходів для протидії обходу санкцій. Втім, ці обмеження ще мають бути погоджені.

Як повідомляв ІМІ, у березні спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили шпигунську мережу, фінансовану Кремлем, яка використовувала сайт Voice-of-Europe.eu для поширення дезінформації.

Завданням російської агентури було популяризувати політику Росії в Європі та шкодити країнам і структурам ЄС передусім через поширення дезінформації, зокрема щодо війни Росії проти України. Ціллю було, зокрема, дискредитувати Україну.

На сайті Voice-of-Europe.eu публікували проросійські статті, інтервʼю та коментарі щодо міжнародної ситуації.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!