ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС оштрафував TikTok на 345 млн євро за порушення щодо захисту даних дітей

Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Комісія із захисту даних Ірландії, провідний регулятор конфіденційності великих технологічних компаній, заявила, що оштрафувала TikTok на 345 мільйонів євро за неспроможність захистити конфіденційність дітей. 

Таке рішення регулятор ухвалив 15 вересня, повідомляє AP.

Регулятор оштрафував соцмережу за порушення, що датуються другою половиною 2020 року. Це перший випадок, коли TikTok покарано за порушення суворих європейських правил конфіденційності даних.

Розслідування встановило, що під час реєстрації підлітків TikTok робив їхні облікові записи загальнодоступними за замовчуванням, дозволяючи будь-кому переглядати та коментувати їхні відео. Крім того, через такі налаштування діти до 13 років могли отримати доступ до платформи, навіть якщо їм було заборонено.

Водночас, зазначив регулятор, функція “Family Pairing”, розроблена для батьків для керування налаштуваннями, була не досить суворою, дозволяючи дорослим вмикати прямі повідомлення для користувачів віком 16 і 17 років без їхньої згоди. І це підштовхнуло користувачів-підлітків до більшого “втручання в конфіденційність” під час реєстрації та публікації відео.

Своєю чергою TikTok заявив, що не погоджується з рішенням, “зокрема з розміром накладеного штрафу”. Компанія зазначила, що критика регулятора була зосереджена на функціях і налаштуваннях трирічної давності. TikTok заявив, що вніс зміни задовго до початку розслідування у вересні 2021 року, зокрема зробив усі облікові записи для підлітків до 16 років приватними за замовчуванням і вимкнув прямі повідомлення для дітей віком від 13 до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, у китайському застосунку TikTok набирають популярності відео, де жертви вбивств – переважно діти – описують власну смерть.

Liked the article?
Help us be even more cool!