ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС оштрафував Google на $1,7 млрд за порушення антимонопольного законодавства

20.03.2019, 14:32

Антимонопольний регулятор Євросоюзу оштрафував компанію Google за порушення умов чесної конкуренції на ринку інтернет-реклами. Таке рішення було ухвалено 20 березня, повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

“Сьогодні Єврокомісія ухвалила рішення накласти штраф на Google у розмірі 1,49 мільярда євро (1,68 мільярда доларів) за незаконне зловживання своїм становищем на ринку реклами під час онлайн-пошуку. Google “зацементував” своє панівне становище на ринку онлайн-реклами та убезпечив себе від конкуренції, укладаючи антиконкурентні контракти з третіми сайтами”, – йдеться в повідомленні Єврокомісії

Таку практику, йдеться в повідомленні, Google використовував протягом 10 років та не дозволяв розвиватися ринку інтернет-реклами в ЄС та у всьому світі.

Сума штрафу Google становить 1,29% від його обігу у 2018 році та розраховувалася на підставі доходів компанії від інтернет-реклами.

Зазначається, що це вже не перший штраф, який на Google наклали в ЄС. У 2017 році компанію оштрафували на 2,42 мільярда євро за порушення чесної конкуренції на ринку пошукових сервісів, а 2018 року на 4,34 мільярда євро за монопольне становище на ринку мобільних операційних систем.

Напередодні в Єврокомісії розкритикували Google за бездіяльність у сфері боротьби з фейками.

У жовтні компанія Google, а також Twitter і Facebook підписали кодекс правил, встановлених Брюсселем для боротьби з дезінформацією в інтернеті напередодні виборів 23–26 травня.

У червні 2018 року Єврокомісія оштрафувала компанію Google на рекордні 5 мільярдів доларів за монополістичні практики на ринку мобільних технологій.

Liked the article?
Help us be even more cool!