ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС чекає від глав МЗС пропозицій щодо протидії дезінформації - Могеріні

22.01.2019, 10:56
Фото - radiosvoboda.org

Голова європейської дипломатичної служби Федеріка Моґеріні закликала очільників міністерств закордонних справ 28 країн ЄС надати пропозиції щодо спільного плану протидії пропаганді й дезінформації. Про це Федеріка Моґеріні сказала 21 січня журналістам перед початком переговорів глав МЗС у Брюсселі, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми закликаємо міністрів доповнити своїми пропозиціями з національної точки зору запропонований нами план із протидії дезінформації. Особливо з огляду на травневі європейські вибори. Ми разом розглядаємо, яким чином найкраще скористатися тими інструментами, за допомогою яких ми протидіятимемо дезінформації всередині ЄС”, – сказала Моґеріні.

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ 21 січня в Брюсселі обговорювала реалізацію плану дій проти дезінформації, який був презентований Єврокомісією в грудні 2018 року як пріоритетний на тлі виборів до Європарламенту в травні 2019 року.

Нові звіти, подані Сенатові США, демонструють, як саме росіяни використовували високотехнологічні інструменти для поширення неправдивої інформації

На засіданні очільників зовнішньополітичних відомств головна увага була зосереджена на зовнішніх аспектах плану дій проти дезінформації, поліпшення ідентифікації джерел дезінформації, посилення відповідних ресурсів ЄС, обміну досвідом між країнами-членами ЄС та його інституціями, а також можливості спільно протистояти дезінформаційній кампанії.

Відповідно до нового плану, Єврокомісія збільшує бюджет групи зовнішньополітичної служби ЄС із стратегічних комунікацій, яка була створена для боротьби з дезінформацією насамперед з боку Росії. На роботу цієї групи у 2019 році виділяється 5 мільйонів євро, тим часом як 2018 року її бюджет становив лише 1,9 мільйона євро.

Крім того, план дій боротьби з дезінформацією та пропагандою передбачає створення в установах ЄС та державах-членах спеціальної системи швидкого оповіщення, що працюватиме для спрощення обміну даними та оцінками кампаній дезінформації, а також повідомлятиме про загрози дезінформації в режимі реального часу.

Світові онлайн-платформи на кшталт Facebook, Twitter, Google будуть зобов’язані забезпечити прозорість політичної реклами, активізацію зусиль щодо закриття фейкових акаунтів, маркувати повідомлення, які автоматично поширюються ботами та співпрацювати з академічними дослідницькими установами, які перевіряють факти для виявлення дезінформації.

Із січня до травня цього року онлайн-платформи повинні будуть щомісячно звітувати перед Єврокомісією.

Liked the article?
Help us be even more cool!