ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єдиний державний реєстр зброї запрацює через три місяці – голова МВС

24.03.2023, 18:13
Фото – ukranews.com
Фото – ukranews.com

Міністерство внутрішніх справ розробляє єдиний державний реєстр зброї та планує запустити його через три місяці – 23 червня 2023 року.

Про це в ефірі телемарафону розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає "Східний варіант".

Він зауважив, що вся зброя, яка була легально видана громадянам, коли почалося широкомасштабне вторгнення, перебуває під обліком єдиної бази й зараз немає проблем  контролем її використання.

Клименко нагадав, що закон про право на цивільну вогнепальну зброю був ухвалений у першому читанні. Після голосування за нього в другому, відповідальність за реалізацію цього закону насамперед лежатиме на Міністерстві внутрішніх справ та Національній поліції.

За словами Клименка, тут важливим є безпековий фактор, "який ми маємо з широкою громадськістю, з експертами, народними депутатами зараз обговорити".

Зазначимо, що, відповідно до законопроєкту, журналісти мають право на отримання категорії зброї В (гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (травматична).

Також зброю цієї категорії можуть отримати інші люди, чия професійна діяльність пов’язана з ризиком, а саме судді, прокурори, поліцейські, приватні виконавці, приватні детективи, нотаріуси, адвокати, працівники органів державного екологічного контролю, працівники спеціальних підрозділів органів охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а також особи, які обіймали посади у військових формуваннях та правоохоронних органах із закріпленням табельної вогнепальної зброї.

Liked the article?
Help us be even more cool!