ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Японське місто вибачилося за листівки з порадами для вагітних

Японське місто Ономіті в префектурі Хіросіма у 2017 році провело громадське опитування, яке використали, щоб створити листівки з порадами для вагітних жінок.

Про це пише CNN, передає Громадське радіо.

У листівках майбутнім мамам пояснювали, що нібито в мізках чоловіка і жінки є "структурна різниця": мовляв, чоловіки діють на основі теорій, а жінки – на основі емоцій. І через це "потрібно правильно розподіляти ролі".

Також там ішлося, що чоловікам і новоспеченим батькам подобається отримувати подяку за виконання таких справ, як миття посуду, зміна підгузків і тримання дитини. Натомість чоловіків може дратувати, якщо їхні дружини настільки зайняті доглядом дитини, що не "займаються домашніми справами".

Щоб уникнути таких ситуацій, японкам радили догоджати чоловікам: робити їм масаж, щодня готувати, робити хатню роботу, вітати їх словами "ласкаво просимо додому", завжди усміхатись і не засмучуватися без причини.

На листівки кількарічної давності звернули увагу в соцмережі цього тижня. Вони спричинили хвилю критики, тому що люди вважають стереотипним і шкідливим поширення владою подібних порад.

Після розголосу мер міста Ономіті опублікував вибачення і заявив, що листівки "не відповідають настроям вагітних жінок, матерів та інших, хто залучений до виховання дітей, і викликають неприємні почуття в багатьох людей".

Утім, користувачі соцмереж додали, що подібні листівки представляють не тільки позицію одного міста, а реальність Японії, яка застрягла в гендерній нерівності й дискримінації жінок, називаючи це однією з причин постійного зниження народжуваності в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!