ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Японія посилила покарання за образи в інтернеті – ув’язнення до одного року

08.07.2022, 12:33
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

У Японії 7 липня набула чинності поправка до кримінального кодексу, яка передбачає ув’язнення до одного року й інші посилені покарання за образи в інтернеті. Це законодавство запроваджено в межах боротьби Японії з кіберцькуванням, повідомляє видання Kyodo News

Також збільшено суму штрафу за образи до 300 000 єн ($2200). Раніше за це карали триманням під вартою до 30 днів або штрафом до 10 000 єн. Окрім цього, збільшено термін давності злочину з одного року до трьох.

Поправки до кримінального кодексу в Японії почали обговорювати після смерті 22-річної професійної реслерки та акторки популярного реаліті-шоу Netflix “Terrace House” Хани Кімури в травні 2020 року. Вважається, що вона скоїла суїцид після хвилі кіберцькувань у соцмережах.

Двох чоловіків оштрафували на 9000 єн кожного за образливі дописи про Кімуру, опубліковані на її адресу перед її смертю, але в суспільстві висловили занепокоєння легкістю покарання, і це спричинило зміни в законодавстві.

Законопроєкт був ухвалений 13 червня, після того як керівна Ліберально-демократична партія домовилася з іншими партіями внести положення, за яким закон має бути переглянутий не пізніше ніж через три роки, щоб з’ясувати, чи він призводить до несправедливих обмежень свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!