ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Януковича в пулі супроводжують лише п'ять телеканалів

16.11.2011, 04:03
Президента Януковича у подорожах супроводжували одні й ті самі телеканали: Інтер, 1+1, "Україна", НТКУ і ICTV. А у відрядженнях за кордон, профінансованих бюджетом України, не делегується жодне  україномовне видання. Лише дві газети, які найчастіше перебувають в пулі це : "Комсомольська  правда в Україні"та "Ізвестія в Україні". І ці видання орієнтовані на регіони та виборців зі Сходу. Про це у своїй статті на Українській правді пише С.Лещенко.

Як зазначається в статті під назвою «Пул Віктора Януковича - коштом платників податків», подорожі  кореспондентів  оплачуються з бюджету країни.

«Усі роки включно з епохою Ющенка журналісти пулу літали на одному борту з президентом. Таким чином, це не створювало особливого навантаження на бюджет: оскільки президент все одно подорожував чартерним рейсом авіакомпанії "Україна" (зазвичай це був Іл-62 або Ту-134), то журналістський супровід не вимагав додаткових видатків. Але минулого року на обслуговування президента Януковича надійшов Аеробус-319, який має обмежену кількість місць. Тому для журналістів, яких Банкова відібрала для висвітлювання його візитів, стали купувати квитки на рейсові літаки до тієї точки призначення, куди летить президент. Звісно, коштом напівпорожньої казни» - пише Лещенко.

Як інформує  журналіст УП,  канали, які відомі своїм неупередженим ставленням до президента, до пулу не потрапляють. Лише в одній поїздці з 14 візитів Януковича за кордон протягом 2011 року був канал СТБ, новини якого вважаються найзбалансованішими.

"5 канал", який намагається дистанціюватися від нинішньої політичної боротьби, потрапив у два пули з чотирнадцяти.

Як інформує видання,  у 10 поїздках Януковича за кордон з 14, здійснених протягом 2011 року, була присутня газета "Сегодня", тричі  була включена газета "2000". Сім з 14 разів брав  участь у сайт "Обозреватель", який належить урядовому чиновнику Михайлу Бродському. Журнал "Профіль" був присутній в чотирьох поїздках Януковича за кордон - серед них дві подорожі на Далекий Схід, авіаквитки куди коштують понад тисячу доларів.

Двічі в пул був включений журналіст газети "Киевский телеграф", яка належить депутату-регіоналу Андрію Деркачу. Ідеться про подорож до Польщі 3-4 лютого 2011 року, а також візит до В'єтнаму, Сінгапуру та Брунею 24-31 березня 2011 року.

Нагадаємо, адміністрація президента повідомила на запит "Української правди", що місця в пулі серед друкованих видань вони розподіляють "згідно з рейтингом TNS".
УП  отримала рейтинги TNS "ММІ Україна" за перше півріччя 2011 року, які показують, що оцінки цієї соціологічної служби насправді не використовувалися при підборі супроводу Януковичу.

«Таким чином, очевидно, що адміністрація президента перетворила місця в пулі Януковича на своєрідну валюту, якою розплачуються з лояльними до влади журналістами, щоб вони могли подорожувати світом за казенний рахунок. Про жодні професійні якості цих репортерів або рейтинговість видань мова не йде. Головне – це готовність вірно обслуговувати Банкову» - резюмує Сергій Лещенко.
 
ІМІ





 
Liked the article?
Help us be even more cool!