ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Янукович попросив Генпрокурора перевірити Лук’янівське СІЗО

10.04.2012, 00:25
Президент України Віктор Янукович запропонував Генеральному прокурору Віктору Пшонці організувати перевірку у Київському слідчому ізоляторі щодо порушень конституційних прав громадян. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зокрема, Пшонка має перевірити “факти порушень вимог закону, інформацію про які на початку квітня цього року поширено у засобах масової інформації, та вжити в установленому порядку заходів щодо відсторонення причетних осіб зазначеної установи від виконання службових обов'язків на час перевірки”.

Перевірка проводиться “з метою здійснення невідкладних заходів щодо посилення захисту конституційних прав і законних інтересів громадян в установах попереднього ув'язнення”.

Нагадаємо, 2 квітня на телеканалі ТВі у програмі “Знак оклику” вийшов сюжет Костянтина Усова, в якому показано справжній побут в'язнів Лук'янівського СІЗО.

Прокурор міста Києва Анатолій Мельник доручив провести перевірку фактів, наведених у телепередачах "Знак оклику" на телеканалі TВi 26 березня та 2 квітня щодо порушень конституційних прав громадян, які утримуються у Київському слідчому ізоляторі.

9 квітня голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова та інформації Юрій Стець заявив на погоджувальній раді, що київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти Усова.

У свою чергу прокуратура міста Києва заявила, що інформація про можливе порушення кримінальної справи відносно Усова не відповідає дійсності.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!