ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Яндекс блокував фото Путіна на запити "бункерный дед", "плешивый" та "х*йло"

31.01.2023, 11:07
Фото – IB Photography / Shutterstock.com
Фото – IB Photography / Shutterstock.com

Пошуковий сервіс російської компанії “Яндекс” блокував видавання зображень президента РФ Володимира Путіна за запитом “бункерний дід”, а також – нацистські символи Z. 

Про це повідомляє російське видання “Медуза”, що вивчило вихідний код компанії, який минулого тижня потрапив у відкритий доступ.

Як пише видання, під час пошуку картинки в яндексі в деяких випадках пошуковий запит автоматично коригується: компанія вилучає частину зображень з пошукового видавання.

Найчастіше виправлення застосовуються для того, щоб усунути з видавання яндексу порнографічні фото та відео (особливо дитячі). 

На другому місці за кількістю заведених правил – вилучення зображень Путіна.

Так, за даними видання, яндекс цензурує пошукове видавання картинок та відео на такі запити: “п*здабол”, “плешивый”, “х*йло / х*йла / х*йлы / х*ило / х*ила”.

А також словосполучення: “бункерный дед”, “главный вор”, “г*ндон всея руси”, “х*й в скафандре”, “x*йло в проруби”.

І цілі речення: “как выглядят педофилы”, “когда он сдохнет”, “странное создание машет рукой”.

Як зазначає “Медуза”, ці правила повинні застосовуватися незалежно від того, в якій країні є користувач. Водночас зауважує, що невідомо, коли яндекс почав цензурувати такі запити. Видання зазначає, що їм вдалося знайти зображення Путіна в пошуку яндексу за всіма запитами, окрім “х*й у скафандрі”.

Також видання додало, що яндекс “оберігав від неприємних асоціацій” літеру Z, яка стала символом війни проти України.

Нагадаємо, минулого тижня невідомі виклали у відкритий доступ вихідний код сервісів Яндексу, а також архіви внутрішнього репозиторію компанії. Яндекс визнав масштабний витік і вже опублікував перші результати власного розслідування того, що сталося, де, зокрема, йдеться, що у витоку – застаріла версія коду, що відрізняється від актуальної.

Liked the article?
Help us be even more cool!