ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Як виявити трекер руху AirTag. Інструкція

29.03.2022, 14:20

Редакція AIN.UA підготували інструкцію, як виявити AirTag, якщо вам його підкинули. Ця інструкція може бути корисною для медійників, журналістів та активістів.

Як виявити AirTag

  • Якщо у вас iPhone, то система сама попередить про виявлення чужого AirTag біля вас повідомленням на екрані. Крім того, якщо трекер уже якийсь час був біля вас, система покаже навіть маршрут, що встигли простежити. Наприклад, вам передали рюкзак, у якому лежить чужий AirTag. Ви його взяли й пішли. Щойно рух почнеться, ваш iPhone видасть повідомлення, що десь поблизу чужий.
  • Якщо у вас Android, то Apple випустила спеціальний застосунок "Детектор", який саме допомагає виявляти чужі AirTag біля вас. Для цього існує спеціальна функція сканування, запустивши яку можна дізнатися про трекер.
  • Якщо ж у вас простий телефон з кнопками, то потрібно уважно оглядати, перш ніж щось приймати від незнайомих людей.

Що таке AirTag

AirTag – це невеликого розміру трекер для відстеження місця розташування речей. Після активації маячок з’являється на мапі в застосунку "Локатор". У ньому зручно дивитися, де знаходить один чи кілька AirTag навіть на великій відстані. Сам по собі AirTag може працювати рік, не боїться вологи, під'єднується за секунду. 

Apple створювала гаджет для того, щоб уберегти людей від втрати своїх речей: поклали один у сумку, і завжди знаєте, де вона міститься. Та практично одразу його почали використовувати для стеження: покласти трекер можна не лише у свою сумку. Саме тому Apple розробила систему захисту від таких дій.

Liked the article?
Help us be even more cool!