ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Я хочу звернутися до Леоніда Кучми: Леоніде Даниловичу, я не збираюся тікати за кордон" - Мельниченко

15.07.2011, 01:12

Микола Мельниченко стверджує, що адвокати Леоніда Кучми своїми заявами "шантажують його й намагаються вплинути на суд".

"Можливо, вони знають, яке рішення прийме Апеляційний суд", - заявив він газеті "Комерсант-Україна", коментуючи реакцію адвокатів екс-президента на його оскарження в Апеляційному суді Києва рішення про поновлення справи у відношенні Мельниченка.

"Я хочу звернутися до Леоніда Кучми: Леоніде Даниловичу, я не збираюся тікати за кордон і зроблю все, щоб ми з вами зустрілися в суді, де я буду головним свідком", - заявив екс-майор Держохорони.

Адвокат Мельниченка Микола Неділько вважає, що його підзахисний програє апеляцію з політичних мотивів.

"Існують рішення судів, не юридичні, а політичні. Я впевнений на 99,9%, що апеляцію ми програємо - важелі впливу на суди в Леоніда Кучми є", - заявив адвокат.

Він підкреслив, що суддя Печерського суду Родіон Кіреєв, який виніс постанову про поновлення кримінальної справи, "допустив процесуальні порушення, які відображені в апеляційній скарзі".

"Я сумніваюся, що Апеляційний суд Києва скасує рішення, винесене цим суддею. Якщо ж це все ж таки станеться, у опозиції з’являться додаткові аргументи проти цього судді", - сказав Неділько.

Як відомо, суддя Кіреєв також веде справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Колишній майор Держохорни Микола Мельниченко оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення про поновлення кримінальної справи у відношенні нього, на прийнятті якого наполягав другий президент України Леонід Кучма.

Адвокати екс-президента заявили, що Мельниченко намагається уникнути відповідальності за "шпигунство, зраду державі й продаж її таємниць, шантаж, наклеп і фальсифікацію".

Вони також висловили припущення, що Мельниченко програє апеляцію – і в цьому випадку може покинути територію України.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!