ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WIPO почала розгляд скарги Громадського ТБ щодо домену hromadske.tv

09.06.2016, 16:29

Світова організація інтелектуальної власності (WIPO) 6 червня розпочала розгляд скарги ГО “Громадське телебачення” щодо домену hromadske.tv, який на даний час належить колишньому очільнику ГО Роману Скрипіну, повідомляє ГромадськеТБ.

Громадське телебачення вважає, що доменне ім’я hromadske.tv справедливо має належати організації та просить міжнародного арбітра у справах доменних імен розглянути аргументи обох сторін та вирішити, чи це справді так.

9 червня WIPO надіслала запрошення Роману Скрипіну так само навести власні доводи протягом 20 днів.

Сайт Громадського телебачення в травні був змушений мігрувати з домену hromadske.tv  на hromadske.ua, оскільки організація вважала зовнішній контроль над платформою занадто великим ризиком.

Виконавча директорка Громадського телебачення Катя Горчинська зазначила, що контроль над доменом hromadske.tv є питанням безпеки організації. “Громадське реалізовує концепцію суспільного мовника з місією, ми вважаємо, що домен, який був створений для реалізації цієї місії, також справедливо має належати нам. Але, звичайно, ми визнаємо будь-яке рішення міжнародного арбітражу”, - сказала вона.

WIPO - це підрозділ ООН, який є міжнародним арбітром та регулятором з питань інтелектуальної власності.

Розгляд скарг щодо доменних імен цим регулятором займає від кількох місяців до півроку.

Як повідомляв ІМІ, 16 березня ГО “Громадське телебачення” подала заяву до Печерського районного відділу поліції у місті Києві щодо привласнення екс-головою організації Романом Скрипіним майна, яке належить організації. Організація заявила, що будучи головою та маючи одноосібний доступ до деяких активів, Роман Скрипін привласнив майно, яке належить організації, а саме 38 324,08 доларів США та 215 203 євро.

За заявою ГО “Громадське телебачення” щодо звинувачення екс-голови організації Романа Скрипіна у привласненні коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту “Громадського” на YouTube відкрито провадження за ч. 1 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

19 січня Наглядова рада ГО “Громадське телебачення” заявила, що станом на 15 січня один з членів громадської організації, Роман Скрипін, не виконав вимог, які були висунуті йому Наглядовою радою і загальними зборами ГО “Громадське телебачення”. Зокрема, вимоги передати права на доменне ім’я hromadske.tv ГО “Громадське телебачення”; надати звіт про надходження та використання коштів на рахунку PayPal за період з 30.10.2013 р. до поточного моменту, на який надходили благодійні внески для ГО та, власне, передати ГО зазначені кошти (виконання волі благочинців). Аналогічну вимогу поставлено щодо всіх інших рахунків, відкритих Романом Скрипіним, на які здійснювались пожертви для ГО “Громадське телебачення”; надати звіт про надходження та використання коштів за використання контенту, права на який належать ГО на YouTube з 21.10.2013 та повернути зазначені кошти.

Співзасновник та екс-голова правління ГО “Громадське телебачення” Роман Скрипін заявив, що готовий надати звіти, які вимагає Наглядова рада ГО, і переказати кошти, які збирались на його рахунок.

Liked the article?
Help us be even more cool!