ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WikiLeaks: Мін'юст США випадково опублікував дані про звинувачення щодо Ассанжа

16.11.2018, 12:27

WikiLeaks повідомляє, що Міністерство юстиції США помилково опублікувало інформацію про початок офіційного юридичного переслідування засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це повідомляється на сторінці організації у Twitter разом з опублікованим документом американського Мін'юсту, інформує "Новое время".

“Американське міністерство юстиції “випадково” розкрило факт існування прихованих звинувачень проти редактора WikiLeaks Джуліана Ассанжа”, - наголошується в повідомленні.

У WikiLeaks припустили, що співробітники міністерства, імовірно, помилково вирізали і вставили інформацію про звинувачення проти Ассанжа в непов'язану справу в східному окрузі Вірджинія.

Раніше американська газета The Wall Street Journal повідомила, що Міністерство юстиції США готується до офіційного юридичного переслідування Ассанжа. За інформацією видання, прокурори обговорюють різні звинувачення проти Ассанжа, а також питання його депортації до США.

Джуліан Ассанж - австралійський журналіст, який заснував 2006 року організацію WikiLeaks. На її сайті розміщені секретні документи і матеріали, які викривають різних світових лідерів.

У 2010 році шведські правоохоронні органи звинуватили Ассанжа в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні та звернулися до Великої Британії з вимогою про екстрадицію. У 2012 році британський суд ухвалив заарештувати і видати Ассанжа Стокгольму. Тоді засновник WikiLeaks сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, отримав притулок і не покидав його території протягом останніх шести років.

Сам Ассанж вважає, що Швеція має намір видати його США, де йому загрожує довічне ув'язнення за публікацію у WikiLeaks секретних документів.

Liked the article?
Help us be even more cool!