ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WhatsApp відкидає звинувачення Німеччини в переданні даних користувачів у Facebook

18.05.2020, 10:35
Фото - whatsapp.en.softonic.com
Фото - whatsapp.en.softonic.com

Власники месенджера WhatsApp відкидають звинувачення Німеччини в переданні метаданих користувачів своїй материнській компанії Facebook. 

Про це повідомив представник WhatsApp, інформує DW з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

Повідомлення в месенджері “захищено наскрізним шифруванням”: їх можуть прочитати виключно безпосередні співрозмовники. 

Метаданими вважаються, наприклад, IP-адреса, дані про місцеперебування, інформація про смартфон і його операційну систему або дата і час повідомлення. На думку експертів, ці метадані дозволяють створювати профілі користувачів і дізнаватися про їхнє пересування. Крім того, пов'язуючи окремі дані, можна зробити висновки про професії, захоплення, фінансове становище, переваги або навіть хвороби користувачів.

Раніше уповноважений уряду Німеччини із захисту особистих даних Ульріх Кельбер застеріг федеральні міністерства і відомства від використання цього додатка для обміну інформацією. На його думку, передання метаданих відбувається вже під час надсилання повідомлень. Кельбер зазначив, що навіть "за цих важких часів", коли через пандемію захворювання COVID-19 державним установам доводиться змінювати шляхи комунікації, не можна нехтувати захистом даних.

Через пандемію COVID-19 і запроваджені через це карантинні обмеження люди стали значно активніше користуватися різноманітними онлайн-платформами для спілкування. За словами засновника Facebook Марка Цукерберга, останнім часом активність користувачів Facebook, Instagram й WhatsApp значно зросла.

Компанія WhatsApp засновано 2009 року. У 2014 році месенджер був придбаний Facebook. Його аудиторія налічує понад 2 мільярди осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!