ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WhatsApp подав позов через вимоги влади Індії відстежувати зашифровані повідомлення

26.05.2021, 13:15
Фото – rtl.de
Фото – rtl.de

Месенджер WhatsApp, що належить Facebook Inc., звернувся до індійського суду з позовом проти запровадження правил, які змусять компанію відстежувати зашифровані повідомлення. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

WhatsApp стверджує, що ці правила суперечать законодавству країни, оскільки відстеження повідомлень користувачів порушує їхнє основоположне право на недоторканність приватного життя.

Компанія подала позов напередодні закінчення 90-денного відстрочення, яке було дане на виконання вимог.

Нові правила дозволяють уряду Індії видаляти контент, який, на думку влади, підриває національну безпеку, громадський порядок і моральні норми. Влада також може вимагати від таких сервісів, як WhatsApp, встановлювати особу авторів повідомлень.

Якщо компанії відмовляються виконуватися вимоги, їхні співробітники в Індії ризикують бути притягнутими до кримінальної відповідальності.

У WhatsApp зазначили, що ці вимоги змусять компанію зламувати шифр, який використовується для захисту листування між користувачами, і серйозно підірве конфіденційність. Крім цього, в компанії зауважили, що відстеження і зберігання такої інформації технічно неефективне.

Уряд, який “вирішує вимагати відстеження, фактично встановлює нову форму масового стеження”, вважають у WhatsApp.

У лютому представник міністерства електроніки та інформаційних технологій Індії заявив, що нові правила не підривають недоторканності приватного життя і необхідні для встановлення джерел нелегального контенту.

Влада країни представила нові вимоги в лютому. Відтоді уряд Індії вдався до низки кроків щодо американських технологічних компаній. У квітні він наказав Twitter, Facebook і Instagram заблокувати близько 100 публікацій, у яких критикувалися заходи влади щодо боротьби зі спалахом COVID-19. Ця вимога спровокувала соціальне невдоволення і звинувачення в цензурі.

Поліція Індії в понеділок відвідала офіс Twitter у Нью-Делі, після того як платформа позначила пост прессекретаря керівної партії як такий, що містить неправдиву інформацію.

Уряд Індії погрожував ув'язнити співробітників Twitter, Facebook і WhatsАpp за небажання компаній виконувати вимоги влади.

Кількість користувачів WhatsApp в Індії перевищує 400 млн – більше, ніж у будь-якій іншій країні. Торік компанія отримала дозвіл на запуск сервісу цифрових платежів в Індії.

Liked the article?
Help us be even more cool!