ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

WhatsApp анонсував нову функцію проксі-підтримки сервісу для обходу відімкнень інтернету

06.01.2023, 12:10
Фото – rtl.de
Фото – rtl.de

Месенджер WhatsApp від Meta Platforms повідомив, що тепер користувачі зможуть послуговуватися проксі-серверами, щоб мати доступ до сервісу в країнах, де застосунок заблоковано, пише Reuters.

Проксі-сервер – це сервер-посередник між клієнтом і вебсервісом, який виконує функцію вебфільтра, що дозволяє користувачам інтернету обходити обмеження й цензуру.

У WhatsApp заявили, що проксі-підтримка сервісу вже офіційно доступна для користувачів, які завантажили останню версію застосунку.

Останнім часом користувачі в країнах на кшталт Ірану чи Сирії використовують сервіси віртуальних приватних мереж (VPN), щоб обходити інтернет-цензуру.

Як зазначили розробники месенджера, "якщо вимкнення триватимуть і надалі, ми сподіваємося, що це рішення допоможе людям, які потребують безпечних і надійних каналів спілкування".

WhatsApp "зробить усе" в межах своїх технічних можливостей, щоб сервіс залишався доступним і не блокував іранських телефонних номерів, запевнила компанія у вересні.

Іран обмежив доступ до сервісів Instagram і WhatsApp, коли країну охопили масові протести, спричинені загибеллю 22-річної Махси Аміні, яку заарештувала поліція моралі в Тегерані за "неприйнятний одяг".

Як повідомляв ІМІ, месенджер WhatsApp почав розгортати функцію, яка дозволяє користувачам створювати чат із собою. 

Liked the article?
Help us be even more cool!