ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Washington Post виправила неправильно наведену цитату Трампа, яку поширили багато ЗМІ

18.03.2021, 16:05
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Газета Washington Post 16 березня виправила неправильно наведену цитату експрезидента США Дональда Трампа в опублікованій у січні статті про президентські вибори в штаті Джорджія. Безліч загальнонаціональних ЗМІ розтиражували приписану Трампу неправильну цитату, повідомляє “Голос Америки”.

Видання заявило, що журналісти “неправильно процитували” Трампа, чия телефонна розмова зі співробітницею виборчої комісії штату лягла в основу матеріалу. 

Під час телефонної розмови в грудні Трамп висловив стурбованість у зв'язку з передбачуваними фальсифікаціями під час президентських виборів.

У січневому матеріалі, автор якого посилався на анонімне джерело, йшлося, що Трамп закликав свою співрозмовницю “знайти фальсифікації” і заявив, що вона стане “національним героєм”, якщо виконає прохання експрезидента.

Однак 11 березня газета Wall Street Journal опублікувала розшифрування аудіозапису розмови, з якої очевидно, що Трамп не казав цих слів.

“За два місяці після публікації цієї історії секретар штату Джорджія оприлюднив аудіозапис грудневої телефонної розмови президента Дональда Трампа з главою розслідування, яке велося виборчою комісією штату за підсумками виборів”, – йдеться в сьогоднішній публікації Washington Post.

Згідно з розшифруванням запису, Washington Post неправильно процитувала слова Трампа під час дзвінка на підставі інформації, наданої джерелом. Трамп не наказував своїй співрозмовниці “знайти фальсифікації” і не обіцяв, що вона стане “національним героєм”. Натомість Трамп закликав главу розслідування ретельно вивчити бюлетені, подані в окрузі Фултон, сказавши, що вона виявить у них “шахрайство”. Трамп також зазначив, що в його співрозмовниці на той момент була “найважливіша робота в країні”.

Під час розмови експрезидент дійсно стверджував, що він виграв на виборах у Джорджії і заявляв, що “щось погане” відбувається з підсумками президентських виборів у країні.

“Можу запевнити вас, що наша команда і [Бюро розслідувань штату Джорджія] зацікавлені лише в правді й знаходженні інформації, заснованої на фактах”, – відповіла президенту співробітниця виборчої комісії, згідно з аудіозаписом, опублікованим Wall Street Journal.

Трамп відреагував на виправлення, назвавши первинну публікацію Washington Post “знущанням над журналістикою”, але водночас подякував газеті за виправлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!