ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Washington Post поновило журналістку, відсторонену за твіт про загиблого баскетболіста

29.01.2020, 16:34
Фото – blacksportsonline.com
Фото – blacksportsonline.com

Видання The Washington Post поновило політичну журналістку Феліцію Сонмез, яку було відсторонено від роботи через допис у твітері з посиланням на статтю про обвинувачення загиблого американського баскетболіста Кобі Браянта у зґвалтуванні. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Washington Post.

Головна редакторка видання Трейсі Грант заявила, що було проведено внутрішнє розслідування та визначено, що журналістка не порушила політики видання в соціальних медіа, хоча редакція і вважає її пост у твітері “невчасним”.

“Журналісти в соціальних мережах представляють The Washington Post, і наша політика стверджує, що ми повинні завжди пам'ятати про збереження репутації, журналістську досконалість, справедливість і незалежність. Ми постійно наполягаємо на стриманості, що особливо важливо, коли трапляються трагічні події.  Ми шкодуємо, що винесли кадрове питання на публіку”, – прокоментувала вона.

У статті 2016 року, на яку Феліція Сонмез послалася в соцмережі, розповідається про звинувачення в зґвалтуванні на адресу Кобі Браянта з боку 19-річної працівниці готелю, який баскетболіст відвідав у 2003 році. Тоді звинувачення зняли, оскільки жінка відмовилася давати свідчення. Баскетболіст зізнався, що мав сексуальні стосунки з нею, але стверджував, що вона була згодна. Пізніше він вибачився та визнав, що жінка не давала своєї згоди.

Журналістка пояснила свій вчинок тим, що звинувачення в насильстві є вагомою частиною біографії загиблого баскетболіста. За її словами, родини постраждалих від сексуального насильства підтримали її дії. Після публікації твіту вона отримала погрози зґвалтуванням та вбивством. Крім того, у мережі оприлюднили її домашню адресу, тому журналістці довелося ночувати в готелі.

Свій твіт Феліція Сонмез видалила.

Нагадаємо, легенда світового баскетболу 41-річний Кобі Браянт загинув 26 січня внаслідок аварії гелікоптера. Разом з ним на борту було ще вісім осіб, зокрема його 13-річна дочка.

Liked the article?
Help us be even more cool!