ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Витрати Росії на пропаганду дорівнюють бюджету великого міста – EUvsDisinfo

03.03.2020, 16:15
Фото – delfi.lt
Фото – delfi.lt

У бюджеті Росії 2020 року на підтримку державних медіа передбачено 1,3 млрд євро. Про це повідомляє MediaSapiens із посиланням на проєкт EUvsDisinfo.

Як пише видання, така величезна сума здається абстрактною до того моменту, поки хтось не переведе її в конкретні приклади. Так зробив російський блогер Ілля Варламов, порівнявши витрачені на пропаганду гроші з бюджетом російського міста, де живе понад мільйон людей.

"Дорогі жителі Казані, Воронежа, Волгограда, Омська і особливо Самари! Вам не образливо, що ваші гроші витрачаються на Симоньян, Кеосаяна, Скабєєву, Шейніна, Соловйова, Кисельова, Малахова і так далі, а не на зручні сучасні вулиці, громадські простори, трамваї і тролейбуси?" – написав Ілля Варламов.

EUvsDisinfo зазначає: у країні, де рівень бідності становить 14,3% (або 20,9 млн осіб, за даними за січень-березень 2019 року) навряд чи можна очікувати загального схвалення таких значних витрат на безбідне існування телеканалу RT, новинного агентства Sputnik та інших пропагандистських ЗМІ.

MediaSapiens нагадує, що найбільше грошей з бюджету Росії має отримати Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВГТРК), заступником гендиректора якої є пропагандист Дмитро Кисельов, – 339 млн євро. До цього медіахолдингу входять канали "Россия 1", "Россия 2", "Россия 24",  "РТР Планета" тощо.

На фінансування RT (Russia Today) запланували 325 млн євро. "Зайве казати, що фінансування RT збільшується з року в рік, як і кількість зафіксованих нами випадків поширення цим медіа дезінформації", – повідомляє видання.

Первый канал отримає 92 мільйони євро, які покриватимуть виробництво, придбання та трансляцію контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!