ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинського та ще 12 осіб готові обміняти на українських політв'язнів – Геращенко

05.07.2018, 14:50
Фото - Genya Savilov / AFP / Радіо Свобода

Україна готова передати Росії ще 13 засуджених осіб з подвійним громадянством, крім 23 узгоджених раніше, задля звільнення українських політв’язнів. Зокрема, керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

Про це 5 липня повідомила віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко, інформує Громадське.

За її словами, російська омбудсмен Тетяна Москалькова перед тим, як відвідати Україну, надіслала список з 50 осіб, які скоїли злочини і яких би вона хотіла відвідати в Україні. Серед цих осіб були 23 особи, які Україна і так була готова віддати задля звільнення Сенцова, Кольченка, Гриба, Карпюка, Панова та інших українців, засуджених у Росії.

“У списку Москалькової були й інші особи, яких мали перевірити компетентні органи. І після цієї перевірки я хочу заявити, що в списку громадян, яких хотіла відвідати Москалькова, були ще 13 осіб: Вишинський, Галичий, Джемієв, Жидких, Камалов, Марчуков, Міхальчевський, Осьмінін, Сотарров, Синичак, Суканов, Шибаєв, Юревич. Вони визнали, що мають подвійне громадянство України та РФ, так само зізнались у роботі на країну агресора”, – розповіла Геращенко.

Вона наголосила, що українська сторона готова передати РФ цих 13 осіб, якщо РФ ще зацікавлена в їхньому звільненні задля звільнення наших політв’язнів.

Раніше Геращенко назвала 23 росіян, яких Україна готова обміняти на політв’язнів.

Раніше перша віце-спікерка Ради Ірина Геращенко звернулася до представника Росії в Тристоронній контактній групі у Мінську з ініціативою, що Україна готова передати 23 засуджених росіян задля розблокування процесу звільнення українців. Гризлов сказав, що відповіді щодо цього питання не має.

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сенцова та інших українців на засуджених в Україні росіян.

Ще у квітні 2018 Геращенко заявляла, що Москва затягує процес звільнення українців з російських в'язниць.

Liked the article?
Help us be even more cool!